Souhrn událostí uplynulých dní – 30. 8. – 1. 9. 2013

Zeman na Zemi živitelce navrhl vznik národního obchodního řetězce

Na českobudějovickém výstavišti začíná 40. agrosalon Země živitelka, tradičně spojený s národními dožínkami. Přehlídku zahájil prezident Miloš Zeman, které zemědělcům gratuloval k úspěšné a vysoké úrodě. Dále přednesl návrh, aby značné zisky nadnárodních řetězců českým podnikatelům spravedlivě vynahradil vznik národního řetězce na bázi obchodů COOP.

Brambory ani zelí letos nejsou žádná sláva. Ale moštu bude dost

Úroda některých plodin, bez kterých se česká kuchyně neobejde, letos nebude valná. Například brambory či zelí budou dražší. Na úrodě se projevilo zejména extrémní střídání počasí. Blíží se doba, kdy lidé začnou od pěstitelů nakupovat tradiční zemědělské plodiny, jako jsou brambory nebo zelí. Jedním z nich je třeba Zemědělské družstvo Sloupnice, patřící k největším producentům brambor v Pardubickém kraji.

Ministr Toman slíbil pekařům podporu a ochranu trhu

Ministr zemědělství Miroslav Toman dnes na agrosalonu Země živitelka slíbil pekařům ochranu českého trhu a podporu malým a středním podnikatelům. Zároveň je vyzval, aby si vzájemně nepodráželi ceny při vyjednávání s obchodními řetězci a neprodávali zboží pod cenou. Pekaři by letos vzhledem k dobré úrodě nechtěli do konce roku zdražit pečivo.

Ministr Toman: Mezi mé priority patří podpora českých potravin a citlivých sektorů v zemědělství

Ministr zemědělství Miroslav Toman dnes v Českých Budějovicích na jednání představenstva Agrární komory uvedl, že bude usilovat o větší podporu českých potravin a citlivých sektorů v zemědělství. Mezi ně patří například chov dojného a masného skotu, koz, ovcí a podobně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info