Nejlepším vínem mikulovské vinařské podoblasti je Chardonnay

Nejlepším vínem mikulovské vinařské podoblasti je Chardonnay Terroir, pozdní sběr 2011 z vinařské obce Dobré pole a viniční tratě Brodské Zámeckého vinařství Bzenec s. r. o. Víno uspělo v konkurenci 431 vzorků vín. Své vítěze v Národní soutěži vín už zná i slovácká podoblast a Čechy. ČTK to dnes řekli organizátoři soutěže.

Vítězné Chardonnay Terroir, pozdní sběr 2011 se stalo na Mikulovsku kromě Šampiona také vítězem kategorie bílých suchých a polosuchých vín s původem hroznů v mikulovské vinařské podoblasti.

"Jsme velmi rádi a těší nás, že v tak tvrdé konkurenci uspělo právě naše Chardonnay, jež se představilo intenzivní vůni exotického ovoce a v plné a mohutné chuti jsou cítit tóny ananasu a banánu," uvedl Petr Ptáček, hlavní technolog Zámeckého vinařství Bzenec.

Do Národní soutěže vín z mikulovské podoblasti bylo přihlášeno 431 vzorků vín. Odborná komise na základě dosažených bodů udělila vedle titulů Šampiona a vítězů kategorií také 52 zlatých, 85 stříbrných a tři bronzové medaile a 331 nominací do Salonu vín.

Postupující vína z mikulovské vinařské podoblasti se v dalším kole sejdou s nejlepšími víny z velkopavlovické, slovácké a znojemské vinařské podoblasti a z vinařské oblasti Čechy. Celostátní výsledky Národní soutěže bývají známy na přelomu roku.

"Klimatické podmínky Mikulovska tradičně přejí bílým vínům, která jsou odsud pověstná, ale v letošním ročníku soutěže porota velmi oceňovala také velmi vysokou kvalitu červených vín," uvedl ředitel Národního vinařského centra Pavel Krška.

Výstava všech soutěžní vín z mikulovské podoblasti se uskuteční od 6. do 8. září v rámci Pálavského vinobraní na zámku v Mikulově.

Šampion a vítězové kategorií:

Bílá vína suchá a polosuchá: Chardonnay Terroir, pozdní sběr 2011 - Zámecké vinařství Bzenec s. r. o.

Bílá polosladká: Chardonnay, výběr z hroznů 2011 - Nové Vinařství, a. s

Sladká vína: Tramín červený, slámové víno 2010 - ZD Sedlec

Růžová vína: Zweigeltrebe rosé, pozdní sběr 2012 - Střední odborná škola vinařská a Střední odborné učiliště zahradnické

Červená vína suchá a polosuchá: Frankovka, výběr z hroznů 2011 - VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a. s.

Polosladká: Rulandské modré barrique, výběr z bobulí 2011 - Vinařství Štěpán Maňák

Sekty: Sekt Chardonnay & Ryzlink vlašský, jakostní šumivé víno 2010 - Tanzberg Mikulov, a. s.

Nejlepší kolekce: Zámecké vinařství Bzenec s. r. o.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info