Nové pivo se má v Lounech začít vařit už příští týden
03.09.2013 | Denik.cz
Veřejnost bude moci pěnivý mok poprvé ochutnat možná už v říjnu.
Příznivé zprávy přicházejí z nově vznikajícího minipivovaru Pivo ZLoun. Sídlí v objektu Baru Ája a přilehlé staré tělocvičně na lounském letním cvičišti. „Máme nyní drobný skluz oproti plánu, který zapříčinila dlouhá doba na vydání stavebního povolení. Nicméně už známe termín, kdy by se mělo začít vařit pivo. Bude to 9. září," prozradil Deníku Radek Taraba, spolumajitel a zároveň sládek pivovaru.
První zkušební várky však ještě rozhodně nebudou určeny k prodeji. Spodní část zrekonstruovaného podniku s kuchyní a například zbrusu novým sociálním zařízením, by se měl návštěvníkům otevřít už 1. října. „V říjnu by už mohlo být také pivo pro veřejnost," věří R. Taraba. Kompletní otevření celého objektu, včetně nového patra s restaurací, je pak naplánováno na první polovinu listopadu.
Autor: Zdeněk Plachý
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



