4. 9. - materiály na jednání vlády

Informace o materiálech, které předkládá Ministerstvo zemědělství

Bod č. 10, k projednání bez rozpravy

Ministerstvo zemědělství společně s Ministerstvem životního prostředí předkládají Zprávu o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2012, tzv. Modrou zprávu.

Zpráva popisuje stav hospodaření s vodou, ochranu povrchových i podzemních vod, ochranu před povodněmi a všechny činnosti zahrnované do vodního hospodářství v působnosti resortů Ministerstva zemědělství a Ministerstva životního prostředí. Zpráva obsahuje informace o hydrologické bilanci, povodňových situacích, jakosti povrchové a podzemní vody, nakládání s vodami, zdrojích znečištění, správě vodních toků, dále pak informace o vodovodech a kanalizacích, rybářství a rybníkářství, státní finanční podpoře vodního hospodářství a ochrany vod, legislativních opatřeních, prioritních úkolech a  také informace o mezinárodních vztazích a výzkumu a vývoji ve vodním hospodářství a ochraně vod.

Bod č. 12, k projednání bez rozpravy

Prodloužení programu 129 120 „Podpora prevence před povodněmi II“ třetí změnou dokumentace

Cílem předkládaného materiálu je prodloužení programu „Podpora prevence před povodněmi II“ o jeden rok do konce roku 2014 třetí změnou dokumentace programu. Důvodem je potřeba zajistit kvalitní dokončení všech rozestavěných protipovodňových staveb, které měly být dobudovány do konce roku 2013 a byly zasaženy povodní v červnu 2013. Povodně v červnu 2013 výrazně zasáhly území deseti krajů ČR a 18 rozestavěných významných a řadu menších protipovodňových staveb.  Třetí změna dokumentace spočívá v prodloužení programu do 31. prosince 2014. V návaznosti na to je současně upraveno čerpání finančních prostředků v letech 2013 a 2014.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info