Výstava soutěžních prací školáků a studentů v Národním zemědělském muzeu je prodloužena

Výstava nejlepších prací dětí, které se zúčastnily soutěže každoročně vyhlašované Ministerstvem zemědělství u příležitosti Světového dne vody, je prodloužena do 15. září. Návštěvníci Národního zemědělského muzea v Praze si ji tak budou moci prohlédnout při Pražské muzejní noci, která se koná 14. září. Vstup do muzea bude od soboty 19 hodin do neděle jedné hodiny po půlnoci zdarma.

Práce pro 7. ročník soutěže nazvané Na stejné vlně vytvářely stovky dětí z celé České republiky a hodnotila je odborná porota tvořená zástupci pořadatele. Vítězi se stali pardubičtí prvňáčci a gymnazisté z Bílovce.

Každý ročník soutěže se snaží vodu představit z jiného pohledu. A protože letošní rok byl Mezinárodním rokem pro vodní spolupráci, byla zvolena forma týmové soutěže. Její název Na stejné vlně odrážel hlavní cíl letošního ročníku, a to snahu o vzájemnou spolupráci.

Do soutěže, pro kterou letos byly vyhlášeny zcela nové kategorie, mohly své týmy přihlásit základní školy, víceletá gymnázia, volnočasové kroužky a instituce. Porota vybrala tři nejlepší práce v každé kategorii a některým dalším udělila čestné uznání.

Vítězem první kategorie, a to Fotografie obrazců a uskupení - pro žáky I. stupně základních škol, se stala třída prvňáčků ze ZŠ Závodu míru z Pardubic, která vytvořila obrazec plameňáka v jezírku. Nejvyšší ocenění v druhé kategorii, kterou byl Projekt - pro žáky II. stupně základních škol a nižších tříd víceletých gymnázií, získala kvarta z Gymnázia Mikuláše Koperníka z Bílovce. Studenti z Moravskoslezského kraje do svého rozsáhlého projektu „Život vody a její zajímavosti“ zapojili nejen svoje gymnázium a žáky sousední základní školy, ale i veřejnost.

Dana Večeřová

ředitelka Odboru komunikace MZe

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info