Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje obdrželo devět nových výrobků

(Praha, 14. září 2013) Druhý zářijový víkend se v Hradci Králové konají tradiční oslavy sklizně. V sobotní poledne bylo z rukou náměstka ministra zemědělství Stanislava Kozáka na Královéhradeckých krajských dožínkových slavnostech oceněno devět nových výrobků značkou Regionální potravina Královéhradeckého kraje.

Dvoudenní dožínky zahájil Den zemědělství Královéhradeckého kraje. Během něj se uskutečnila prezentace nejnovější zemědělské techniky, ale také vyhlášení cen. „Dnes probíhá tradiční hlavní program s doprovodnými akcemi: koncerty kapel, vyhlášení krajské soutěže Potravinář roku a předání ocenění Regionální potravina,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, pod jehož záštitou se letošní krajské dožínky konají.

Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky, každý rok Ministerstvo zemědělství ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. Hodnotí se vztah výrobku k regionu, použité suroviny, inovativnost či specifické senzorické vlastnosti.

Právo označit výrobek logem Regionální potravina získaly například Hovorkovy hořické trubičky, které jsou vyrobeny pouze z místních surovin. „Značka Regionální potravina mi určitě pomůže, je to určitá forma propagace, kterou si jako malovýrobce nemohu dovolit. Také mě těší, že se lidé více zajímají o to, co jí a odkud to pochází,“ říká jejich výrobce Milan Hovorka.

Místo u hradecké Flošny a u Všesportovního stadionu v Malšovicích hostí kromě předávání cen Regionální potraviny také divadlo, folklórní soubory nebo odborné besedy. Bohatý program doplní např. práce s ovčáckým psem, stříhání ovcí a již tradiční slavnostní kočárový průvod.

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2013 obdržely tyto výrobky:

Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:  

  1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Krkonošský sulc Zvičinské uzeniny a lahůdky s.r.o.
  2. Masné výrobky trvanlivé Knížecí uherská klobása SKALIČAN a.s.
  3. Sýry včetně tvarohu Plotišťské tajemství František Kejklíček
  4. Mléčné výrobky ostatní Tvarohový dezert Petr Sokol
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin Deštenský chléb 1200 g Karel Rezner
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Hovorkovy hořické trubičky Milan Hovorka
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Rychnovský Kaštan 11° Městský Podorlický pivovar s.r.o.
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Rakytník ovocná náplň Ing. Pavel Cvrček
  9. Ostatní Předměřická mouka pšeničná hladká světlá Mlýny J. Voženílek, spol. s r.o. Kontakt pro další informace:

Ing. Ivo Konopa

Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje

Email: oakhk@seznam.cz

Tel.: +420 495 535 997   

Mob.: +420 725 365 355

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. V současné době značku nosí 373 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info