Souhrn událostí uplynulého dne – 19.9.2013

Tendr za stovky milionů. Ministerstvo zemědělství vybírá provozovatele rezortního portálu

Rezortní portál ministerstva zemědělství a farmářů www.eAgri.cz možná dostane nového provozovatele. Ministerstvo zemědělství totiž chystá zakázku s předpokládanou cenou 290 milionů korun, v níž chce nového či staronového provozovatele vybrat, a to na léta 2014 až 2017.

Kvalitu potravin má nově hlídat zelené jablko

Jak na první pohled rozeznat kvalitní potraviny, aniž bychom museli dlouho pročítat informace z obalu? Řešením má být nové logo. Zda je v čokoládě dostatek kakaa a v uzenině dost masa bez přidaných éček, má nově značit zelené jablko. "Lidé nemusí chodit s lupou a zjišťovat, zda je potravina nadopovaná éčky nebo obsahuje alergeny. Čteme to za spotřebitele," vysvětlil předseda občanského sdružení Zdravá potravina Rudolf Náprstek.

Ministr zemědělství jmenoval svým prvním náměstkem Stanislava Kozáka

Ministr zemědělství Miroslav Toman dnes jmenoval do funkce 1. náměstka Stanislava Kozáka (63). Ten dosud na Ministerstvu zemědělství působil jako náměstek ministra pro úsek zemědělských komodit, výzkumu a poradenství. Funkce se ujímá dnešním dnem. Stanislav Kozák je odborníkem s dlouholetými zkušenostmi, které získal i v praxi.

Na jižní Moravě začala ve vinicích sklizeň, je opožděná o 3 týdny

Na jižní Moravě začala sklizeň vinné révy. Je opožděná asi o tři týdny. Vinaře mohou ještě potrápit deště minulých dní, které podporují plíseň šedou. Svaz vinařů očekává výnos z hektaru kolem pěti tun. V Česku se tak vyrobí asi 600.000 hektolitrů vína. Je to zhruba pětinový nárůst oproti loňsku. ČTK to dnes řekl výkonný ředitel Svazu vinařů Martin Půček.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info