Souhrn událostí uplynulých dní – 20. – 22.9.2013

Ministerstvo zemědělství získalo pro zemědělce 850 milionů korun

Ministerstvo zemědělství poskytne zemědělcům podporu 850 milionů korun z prostředků, které se resortu podařilo ušetřit. S přesunem financí tento týden souhlasila vláda. Z celé částky bude 80 milionů korun využito pro financování národní doplňkové platby TOP-UP, na posílení rozpočtu národních dotací do zemědělství půjde 570 milionů korun a k zajištění dotací pro programy Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) bylo vyčleněno 200 milionů korun.

Veterináři: V řetězcích v ČR je i maso, které neprošlo kontrolou

V českých obchodních řetězcích se prodává i dovezené maso, které neprošlo českou veterinární kontrolou. Tvrdí to Komora veterinárních lékařů. Kontrola masa je v ČR podle prezidenta komory Jana Bernardyho nedostatečná. Situace je vážná především u drůbežího masa. Jan Bernardy to dnes řekl ČTK na závěr Světového veterinárního kongresu v Praze.

Letošní sklizeň jablek na Moravě se vyrovná dobrému roku 2009

Sklizeň jablek na Moravě bude podle Ovocnářské unie Moravy a Slezska letos mírně nadprůměrná, nicméně s velkými lokálními výkyvy. Pěstitelé, kteří mají umělé zavlažování, na tom jsou velmi dobře. Letní sucho však ostatním jablkům sebralo velikost i kvalitu, v chladnějších oblastech zase kvůli chladnému jaru a současným nízkým teplotám nestačila jablka pořádně dozrát, vyplývá z vyjádření pěstitelů pro ČTK.

Státní veterinární správa důrazně odmítá závěry tiskové konference Komory veterinárních lékařů ČR o bezpečnosti masa na českém trhu

Dne 20. 9. 2013 vydala Komora veterinárních lékařů ČR, ústy svého prezidenta Jana Bernardyho, tiskové prohlášení, ve kterém uvádí nepravdivé informace. Taková zavádějící sdělení mají negativní dopad na důvěru českých spotřebitelů v potraviny, které se dostávají na jejich stoly.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info