Meclovská zemědělská zve veřejnost na Den otevřených dveří

Těšit se můžete mimo jiné na daňky, muflony, jeleny, přelety ultralighty, lety vrtulníkem, farmářské trhy i vystoupení malých hasičů. 

V pátek 27. a v sobotu 28. září otevře své brány pro veřejnost akciová společnost Meclovská zemědělská na Domažlicku. Den otevřených dveří bude jedinečnou příležitostí podívat se, jak funguje dnešní zemědělský podnik a co všechno práce v zemědělství obsahuje. Po oba dva dny bude program nabitý a na své si přijdou nejen dospělí, ale hlavně rodiny s dětmi. Kromě hospodářských zvířat budou k vidění daňci, mufloni i jeleny, připraven bude  i modelářský kroužek a přelety ultralighty či let vrtulníkem.  

Páteční dopoledne bude zaměřeno na pozvané školní třídy z okolních obcí, odpoledne a sobota bude patřit dětem i široké veřejnosti. Na pátek již přijalo pozvání přes 1 300 žáků základních i mateřských škol. Návštěvníky čeká komentovaná prohlídka stájí chovu skotu včetně malých telátek a dojírny, seznámí se také s drobnými hospodářskými zvířaty. K prohlídce pozve také hospodářský dvůr v Horšově, kde bude k vidění mnoho hospodářských zvířat a zajímavostí ze života SOŠ a SOU Horšovský Týn. Cestou do Horšova se mohou návštěvníci zastavit v oboře Meclov, kde budou moci pozorovat daňky, muflony a jeleny. Hlavní program nabídne sídlo společnosti v Meclově. Zaměstnanci zajistí komentovanou prohlídku bioplynové stanice, vystaveny budou moderní i historické traktory i další zemědělské stroje, které budou dětem i dospělým zpřístupněny a bude tak možno vystoupat do kabiny například sklízecí mlátičky nebo řezačky. Zprovozněna bude také historická mlátička z 30. let, která vhodně doplní výstavu dnešní nejmodernější techniky.  

Doprovodný program bude obsahovat naučný a osvětový stánek o zemědělství, kde si mohou zájemci osvěžit své zemědělské znalosti a dovednosti v podobě poznávání polních plodin, zemědělských kvízů, naučné stezky a svojí zručnost si budou moci vyzkoušet při dojení z umělé krávy „Strakaté lady“. Sobotní program nabídne mnoho zábavy pro všechny. Spolek přátel létání zajistí přelet ultralighty a pro děti modelářský kroužek. Pro odvážné stojí za zmínku lety vrtulníkem a závodní auta WRC.  K tanci i poslechu zahraje country kapela Holokrci a o zábavu se postarají František Sysel a Milan Pitkin. Sobotu doplní také farmářské trhy plné vynikajících regionálních potravin (mléčné a masné výrobky, ovoce a zelenina) a bohatá tombola. V sobotu v 11 hodin je připraveno vystoupení malých hasičů z domažlické mateřské školy v Zahradní ulici – 12 dětí pod společným názvem „Soptíci“ předvedou své hasičské dovednosti. Český svaz chovatelů v Meclově zorganizuje v rámci této akce svojí tradiční Okresní chovatelskou výstavu, která nabídne k ukázce 15 plemen holubů, 12 plemen drůbeže a 21 plemen králíků, v celkovém počtu 350 kusů zvířat. Okresní chovatelská výstava se koná každoročně s cílem představit členské chovy a jejich vynikající výsledky. Přijeďte se podívat do Meclova a odnesete si netradiční zážitky a mnoho nových poznatků ze života zemědělského podniku. Kontaktní informace naleznete na webových stránkách www.meclovska.cz.   

Zemědělský svaz České republiky 

Zemědělský svaz České republiky (ZS CR) je největší zaměstnavatelskou agrární organizací v ČR. Členové ZS ČR zaměstnávají 42 % z celkového počtu pracovníků v zemědělství. Vedle zaměstnavatelských funkcí svaz plní funkce zejména v podnikatelském a producentském směru a podporou družstevního podnikání v zemědělství. Předmětem činnosti svazu je obhajovat zájmy svých členů, pomáhat jim v rozvoji podnikatelských aktivit a za tímto účelem poskytovat služby a poradenský servis v oblasti hospodářské, ekonomické, podnikatelské, právní a sociální. Svaz je jakožto člen Konfederace zaměstnavatelských podnikatelských svazů zastoupen v Radě hospodářské a sociální dohody (tripartitě). Problematiku družstevnictví svaz řeší i prostřednictvím svého členství v rámci Družstevní Asociace ČR a Mezinárodního družstevního svazu v evropském regionu – Družstva Evropa. Svaz je také členem nadnárodních nevládních zemědělských organizací COPA (Výbor profesních zemědělských organizací) a COGECA (Výbor organizací zemědělských družstev). Více informací naleznete na www.zscr.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info