Asociace partnerem i soutěžícím na filmovém festivalu

V letošním roce se na půdě České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole (ČZU) uskuteční již třetí ročník Life Science Film Festivalu. Ve dnech 14. až 18. října nabídne nejen odborné veřejnosti více než 120 dokumentů, cestopisů a reportáží se zemědělskou a přírodovědnou tématikou. Na ně naváže řada přednášek, diskusí a workshopů. Asociace soukromého zemědělství ČR, která je partnerem projektu, při této příležitosti představí v soutěžní části film o rodinných farmách nominovaných v soutěži Farma roku 2012.

„Základním cílem festivalu je – inspirovat. Inspirovat se u nás i u sousedů, často ve zdánlivě odtažitých a nepříbuzných oblastech. Třeba právě český či moravský sedlák dnes řeší problémy, jaké měl holandský, rakouský nebo čínský zemědělec před dvaceti či tisíci lety. Široký úhel pohledu, znalost a možnost výběru, to je LSFF,“ říká jeho duchovní otec Petr Alexandr.

Šest fakult ČZU zaštítí šest zvláštních festivalových programů – projekcí, přednášek a diskusních panelů. Fakulta agrobiologie svět potravin a přírodních zdrojů; ekonomická fakulta vše pod heslem „za vším je čert a peníze“; technická nejen moderní mechanizaci, ale i pivovary, destilace, extrakce, vaření, pečení a smažení; lesnická a dřevařská zdroje energie, chuť lesa, vůni džungle, vášeň z lovu, stromy a kůrovce; životního prostředí svět kolem, chemii, kovy, hliník, kontaminaci, ale i rovnováhu, uměřenost a udržitelnost a nakonec fakulta tropického zemědělství a téma třetího světa. 

Festival obsáhne témata od základního výzkumu (biologie, biochemie, mikrobiologie, genetika) až po praktické využití v jednotlivých zemědělských a potravinářských oborech. V rámci diskusí a doprovodného programu bude otevřen prostor nejen odborníkům „teoretikům“, ale i lidem praxe.

Bližší informace k festivalu, který je bezesporu záslužným počinem a jistě stojí za to jej navštívit, naleznete na www.lsff.cz.

Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

Pozvánka na festival:

LSFF 2013

Znělka Life Sciences Film Festivalu:

http://www.youtube.com/watch?v=M8hMzgIp3IM

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info