Kofola se stala oficiálním distributorem minerální vody Vincentka

Společnost Kofola, která vyrábí a prodává nealkoholické nápoje, se stala oficiálním distributorem tradiční minerální vody Vincentka pro tuzemské maloobchody a gastronomii. O události informovala v neděli mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová. Do lékáren bude minerální vodu s léčivými účinky dál dodávat společnost Vincentka.

V portfoliu Kofoly už je pramenitá a kojenecká voda Rajec, od letošního února je firma také výhradním distributorem prémiových francouzských minerálních vod Evian a Badoit. „Kategorie balených vod patří na českém trhu k objemově významným, ale dlouhodobě čelí poklesu poptávky," uvedl marketingový ředitel Kofoly ČeskoSlovensko Jiří Vlasák. Strategií Kofoly je podle něj nabízet špičkovou kvalitu, pestrý výběr a postupně vrátit této kategorii prestiž.

Předseda představenstva společnosti Vincentka Ladislav Šumšal uvedl, že Kofola je pro společnost obchodně a marketingově zdatný distributor. „Máme skvělý produkt a hledali jsme partnera, který je vnímán podobně jako my. Tedy jako tradiční česká značka, která dobře rozumí tomu, co dnes zákazníci žádají," uvedl Šumšal.

Vincentka je léčivá přírodní minerální voda z pramene, který vyvěrá v lázních Luhačovicích na Zlínsku. Využívá se k pitným a inhalačním kúrám při onemocnění dýchacích cest a hlasivek, chorobách látkové výměny, žaludečních a dvanáctníkových vředech a pooperačních stavech. Vincentka je k dispozici v nevratných skleněných lahvích o objemu 0,33 a 0,7 litru.

Společnost Kofola je součástí skupiny Kofola, která kromě Česka působí ještě na Slovensku, v Polsku a Rusku. Zaměstnává přes 2000 lidí, v Česku jich je kolem 700. Mezi její nejvýznamnější značky patří Kofola, Rajec, Vinea, Hoop Cola, Jupí, Jupík nebo Paola.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info