Podpora nákupu půdy

Pro podporu de minimis platí, že celková výše podpory de minimis poskytnutá jednomu subjektu/příjemci nesmí v rozhodném období přesáhnout částku 7 500 EUR. Rozhodné období pro příjemce je definováno jako současné a dvě předchozí účetní období (kalendářní/hospodářský rok). Pokud příjemce v rozhodném období čerpal část podpory malého rozsahu, je potřeba ji uvést do Formuláře žádosti o poskytnutí Podpory nákupu půdy. Podpora se v takovém případě bude vztahovat pouze na nenačerpanou výši z částky 7 500 EUR. Pokud bude mít příjemce v rozhodném období podporu zcela vyčerpanou, nebude možné ji na snížení úrokového zatížení úvěru na nákup půdy poskytnout.

1.10.2013 zahajuje PGRLF, a.s. příjem žádostí o poskytnutí podpory v rámci programu Podpora nákupu půdy. Předpokládaným termínem ukončení příjmu žádostí je vyčerpání finančních prostředků na tento program určených. Podpora bude poskytována ve formě finančních prostředků určených pro snížení úrokového zatížení na nákup nestátní zemědělské půdy. Žádosti budou přijímány prostřednictvím regionálních pracovišť SZIF nebo PGRLF, a.s. Pokyny a formuláře k programu jsou přístupné v sekci„Ke stažení“.

Podpora pojištění 2013 – do podprogramu speciální plodiny byla nově zařazena produkce trav a jetelovin pěstovaných na semeno.

- podpora náleží na pojistné uhrazené do termínu ukončení příjmu žádostí tj. 1.10.2013!

zdroj:Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. »

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info