Díky Lesům ČR slouží turistům v Jizerských horách nová cesta propojující dvě návštěvníky nejoblíbenější lokality

Lesy České republiky, s. p., v těchto dnech v Jizerských horách v Libereckém kraji otevřeli pro návštěvníky Jizerek v blízkosti Smědavy zcela novou, 420 metrů dlouhou lesní cestu. Nová cesta vhodně propojuje dvě vůbec nejnavštěvovanější místa Jizerek a to jizerskohorské rašeliniště Na Čihadle a rozcestí Na Kneipě.  

„Tato místa dosud spojovala cesta pouze jedna, která však již kapacitně nestačila pojímat stále se zvyšující množství turistů. Lesy ČR na vybudování nové cesty vynaložily z vlastních zdrojů tři čtvrtě milionu korun.  Nová cesta bude návštěvníkům hor sloužit během celého roku, v zimě ji mohou využívat i milovníci běžeckého lyžování při putování po trasách Jizerské magistrály,“ říká ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený současně řízením LČR.  

Lesy ČR investují v Jizerských horách nemalé finanční prostředky také do oprav stávajících lesních cest, které mají ve své správě.  Jen v letošním roce se v Jizerských horách podařilo opravit lesní cesty v celkové délce 130 kilometrů.  

Lesní cesty jsou cesty účelové a primárně, v souladu s lesním zákonem, slouží k zabezpečení veškeré provozní činnosti lesního hospodářství. Díky vstřícnému přístupu Lesů ČR a také dobré spolupráci například s Klubem českých turistů však mnohé lesní cesty využívají také návštěvníci lesů pro své volnočasové a rekreační aktivity, například v rámci turistiky nebo cyklovýletů. Na lesní cesty stejně jako do lesa obecně je dle ustanovení lesního zákona zakázán vjezd motorovým vozidlům. Při pohybu na lesních cestách je veřejnosti v souvislosti s možným lesním provozem doporučováno dbát zvýšené opatrnosti.  

KONTAKT:

Zbyněk Boublík 

Tiskový mluvčí Lesů ČR 

Tel.: +420 724 813 301 

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že Lesy ČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info