Chráněnou přírodu nikdo ničit nebude

Dnešní vpád, projížďka nebo závod, na terminologii nezáleží, luxusních aut do CHKO Šumava je ukázka bezohledného, organizovaného a vědomého ničení přírody. Pokud je přes cestu závora, i malé dítě bez řidičáku ví, že to není pozvánka na cestu dál.

Ministerstvo životního prostředí a Správa NP a CHKO Šumava podniknou veškeré kroky k řádnému potrestání tohoto organizovaného vandalství. Pokuta 100 Kč je výsměch nejen všem ochráncům a milovníkům přírody, ale i motoristům, kterým policie ukládá i za mnohem menší individuální přestupky pokuty 500 Kč a víc, natož pak, když jde o organizovanou skupinu.

„Je úplně jedno, jestli do chráněného území vjede luxusní BMW nebo starý žigulík. Inteligence lidí se neposuzuje podle značky auta, ač si možná někteří, sedící v drahých vozech, myslí opak. Uděláme všechno, abychom tyto dnešní vandaly v CHKO Šumava potrestali co nejpřísnější sankcí, která je a jim podobné napříště odradí od podobných extempore, ničících naší zvlášť chráněnou přírodu," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

Kontakt pro více informací:

Matyáš Vitík

tiskový mluvčí MŽP a ředitel odboru tiskového a marketingu

Mobil: 606 111 060

Email: tiskove@mzp.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info