Pozvánka pro veřejnost: akce s Lesy ČR od 10. do 19. října 2013

Lesy ČR pro veřejnost pravidelně pořádají celou řadu zajímavých osvětových a populárně naučných akcí. Mezi nejtypičtější a nejpopulárnější patří již od roku 2000 akce typu Den s Lesy ČR.  V jejich rámci podnik organizuje soutěže a poznávací programy nejen pro děti a mládež, ale i dospělé. Akce se konají v různých koutech České republiky, a i přesto, že mají podobnou strukturu programu, každá akce je svébytným prostředím a náladou jedinečná. Lesy ČR se současně do řady dalších akcí zapojují jako spoluorganizátor nebo účastník. Několik zajímavých akcí proběhne právě v následujících dnech. Lesy ČR veřejnost na tyto akce prostřednictvím sdělovacích prostředků co nejsrdečněji zvou. 

► výstava LESY A PŘÍRODA KOLEM NÁS, do neděle 13. října 2013, pasáž obchodního a zábavního centra Čtyři Dvory, České Budějovice, Jihočeský kraj 

Na výstavě si lidé mohou prohlédnout výkresy dětí z uplynulých tří ročníků výtvarné soutěže „Lesy a příroda kolem nás“, kterou pro děti mateřských a základních škol pořádají Lesy České republiky, s. p., Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích, ZOO Ohrada Hluboká n. Vltavou, Ústav pro hospodářskou úpravu lesů s Stezka korunami stromů Lipno.  

► Dětská neděle k filmu Turbo, neděle 13. října 2013, 13.30 - 15.30 hodin, pasáž obchodního a zábavního centra Čtyři Dvory, foyer multikina v obchodním centru, České Budějovice, Jihočeský kraj 

Lesy ČR jsou společně s Ústavem pro hospodářskou úpravu lesů partnerem uvedené akce, v rámci připraveného programu obě instituce organizují část věnovanou lesní pedagogice s naučnou stezkou. Kromě toho se mohou návštěvníci těšit také na soutěž znalosti „jak žijí plži a mlži“ a soutěž ve zručnosti s autem na vysílačku. Chybět nebudou ani soutěže ve sportovních dovednostech. 

► Strašidlení v lesní osadě Hájemství, sobota 19. října 2013, od 14.30 hodin,část obce Vítězná nazývaná lesní osada Hájemství, blízko Dvora Králové nad Labem, okres Trutnov, Královéhradecký kraj 

Soutěžní podvečer na téma „Strašidla z lesa Království“ pro odvážná strašidla a rodiče. Na návštěvníky této tradiční populárně-zábavně-naučné akce, která se těší velké oblibě dětí i dospělých, čekají strašidlosoutěže, výroba hrůzostrašností, OBŘÍ BUBLINY, hodiny lektvarů, čar a kouzel a včelí úl splněných přání.

V 17 hodin vystoupí  žáci ZŠ Nemojov s divadelním představením „Perníková chaloupka.“ Před setměním se organizátoři s návštěvníky vydají po dobrodružné strašicestě hledat věž s bájným pokladem místních strašidel.

Na místě bude zajištěno občerstvení; strašipřevleky, čelovky a baterky s sebou!

Akci organizují Lesy České republiky, s. p., Lesní správa Dvůr Králové, Dětský klub Debrník a další pořadatelé. 

KONTAKT:

Zbyněk Boublík 

Tiskový mluvčí Lesů ČR 

Tel.: +420 724 813 301 

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že Lesy ČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info