Souhrn událostí uplynulého dne – 10.10.2013

Chaos v zemědělství: nouzový režim USA způsobil zmatek na trhu s dobytkem

Platební neschopnost Spojených států způsobila zmatky také na ministerstvu zemědělství, které přestalo vydávat statistiky zásob různých plodin a komodit. Kvůli chybějícím datům teď zavládl zmatek na trhu s dobytkem. Od začátku října přestalo ministerstvo zveřejňovat ceny vepřových půlek na hotovostním trhu.

Sklizeň vinné révy bude na úrovni desetiletého průměru

Letošní sklizeň hroznů vinné révy bude na úrovni desetiletého průměru. Výnos z hektaru činí mezi pěti a šesti tunami, což odpovídá asi 650 tisícům hektolitrů vyrobeného vína. Znamená to meziroční nárůst o 160 tisíc hektolitrů. Dnes to řekli novinářům zástupci Svazu vinařů.

Pomazánkové máslo z Jaroměřic s jiným názvem bude asi v listopadu

Jaroměřická mlékárna začne do obchodů dodávat některé druhy pomazánkového másla pod novým názvem "tradiční pomazánkové" asi od listopadu. Vzhled obalu se moc nezmění a bude na něm jako dosud nejvýrazněji vytištěno "jaroměřické", protože mlékárna v posledních dvou letech staví obchodní strategii na regionálním původu.

Česká republika podepsala Minamatskou úmluvu o rtuti

Ve čtvrtek 10.10.2013 podepsala vedoucí delegace České republiky Kateřina Fialková, mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně ČR v Japonsku, Minamatskou úmluvu o rtuti. Jejím cílem je ochrana lidského zdraví a životního prostředí před emisemi a úniky rtuti způsobenými lidskou činností.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info