Na Znojemsku vyhořel zemědělský areál, škoda je pět milionů Kč

S rozsáhlým požárem zemědělského areálu dnes bojovali hasiči v Šumné na Znojemsku. Vyhlásili třetí stupeň poplachu, což svědčí o závažnosti zásahu. Škoda podle předběžného odhadu činí pět milionů korun. Na místo postupně dorazilo 17 jednotek hasičů z jižní Moravy i sousední Vysočiny. Požár dostali pod kontrolu přibližně v 18:30, na místě zůstanou přes noc.

Zemědělský areál stojí samostatně v polích nedaleko obce. Požár vypukl dnes před 16:30. Zasáhl část hlavní haly a jednu vedlejší halu s uskladněným senem. Další navazující křídla členitého objektu se podařilo uchránit. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel.

Areál dříve sloužil k chovu vepřů, proto dnes také hasiči zpočátku informovali o požáru vepřína. Později se ale ukázalo, že zemědělci v současnosti využívají hlavní halu pro chov skotu. Zvířata se podařilo včas zachránit.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolné jednotky ze širokého okolí, dokonce i z 80 kilometrů vzdáleného Brna. Do služby museli nastoupit také znojemští hasiči, kteří měli dnes volno. Jinak by totiž na tamní stanici nezůstal nikdo pro případ jiného požáru.

Hasiči na místo povolali také výškovou techniku a zřídili dvě čerpací stanoviště. Zásah se protáhne do úterý, a to především kvůli dohořívající slámě. "Podařilo se prorazit otvor ve zdi, kterým se materiál vyváží a prolévá," uvedla mluvčí hasičů Pavla Pražáková.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info