McDonald´s hledá jiný kečup na hranolky. Rozepře s firmou Heinz?

Největší řetězec restaurací s rychlým občerstvením hledá jiný kečup na své hranolky. Společnost McDonald's Corporation dnes podle agentury Reuters oznámila, že po 40 letech plánuje ukončit spolupráci s výrobcem kečupů Heinz. Důvodem je změna ve vedení potravinářské společnosti. Té nyní šéfuje Bernardo Hees, bývalý generální ředitel konkurenčního řetězce Burger King Worldwide.

"V důsledku nedávných změn ve vedení společnosti Heinz jsme se rozhodli v průběhu času přesunout náš byznys na jiné dodavatele," sdělil podle Reuters McDonald's v prohlášení. Společnost Heinz prý kontaktoval a chystá se s ní spolupracovat na zajištění "hladkého" přechodu.

Reuters poznamenal, že změna bude patrnější v zámoří než ve Spojených státech. Kečupy Heinz totiž McDonald's nabízí na dvou domácích trzích v Pittsburghu a v Minneapolis, uvedl dnes jistý pittsburghský deník.

Heinz v červnu za 28 miliard dolarů (zhruba 520 miliard Kč) koupila skupina Berkshire Hathaway proslulého amerického investora a miliardáře Warrena Buffetta a investiční fond napojený na společnost 3G Capital Management. Podle amerických médií šlo tehdy o dosud největší akvizici v potravinářském průmyslu. Hees byl bezprostředně poté jmenován generálním ředitelem.

Hranolky obsahují uhlohydráty z brambor, spoustu tuku a samozřejmě i velké množství soli. Když už si je musíte dát, poproste je, aby vám je osolili méně nebo vůbec. Pokud se bez omáčky neobejdete, raději volte hořčici nebo kečup, rozhodně zapomeňte na majonézu. Nikdy neobědvejte jen hranolky, dejte si k nim maso v podobě čistého a jednoduchého kuřecího steaku nebo rybu. Ty obsahují omega-3 mastné kyseliny, které vykompenzují tuky z hranolek, radí server zena.centrum.cz.

Hamburger bsahuje tučné maso, spoustu rychlých cukrů z pečiva, dále tuky v dresinku a v plátku ledového salátu zrovna moc vlákniny nepotkáte. Takže, co je výsledkem? Za chvíli máte hlad znovu. Než se na něj vrhnete, zkuste sníst velký zeleninový salát a dostatečně se napijte čisté vody. Buď už se do vašeho žaludku nevejde celý nebo i když ho sníte, nebudete mít brzy hlad.

Platí, že bychom si hranolky a hamburgery měli dopřát maximálně 1x týdně a to nejpozději do 2 hodin odpoledne, aby se tělo s takovou šíleností zvládlo vypořádat dřív, než si půjdete lehnout.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info