Templářské Svatomartinské 2013

Svatomartinská vína templářů jsou již připravena k distribuci do obchodních řetězců. V pondělí 11. 11. si již podeváté budeme moci připít mladými Svatomartinskými víny, a odstartovat tak svátek všech milovníků moravských a českých vín.

Svatomartinská vína jsou první vína nového ročníku. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter.

Označení Svatomartinské mohou nést pouze ta moravská a česká vína, která splní všechna požadovaná kritéria. První kolo hodnocení, které proběhlo ve čtvrtek 24. 10. v Národním vinařském centru ve Valticích, a kde profesionální degustátoři posuzovali prvních 240 vzorků, přineslo Templářským sklepům Čejkovice hned čtyři vína s označením Svatomartinská! 

Letos budou v templářské nabídce odrůdy Müller Thurgau, Modrý Portugal, Svatovavřinecké Rosé a poprvé také Muškát moravský. Jedná se o mladá vína ročníku 2013, která jsou svěží,  ovocitá s příjemným charakterem primárního aroma ve vůni s vyváženým obsahem cukrů a kyselin. Vinařské družstvo očekává kolem 200 000 kusů prodaných láhví.    Dle podmínek Vinařského fondu, který vydává licenční známky na Svatomartinská vína, mohou zpracovatelé uvést tato vína do prodeje až na svatého Martina, tedy 11. listopadu.

Mgr. Lukáš Lukáš, obchodní a marketingový ředitel vinařského družstva k tomu dodává: „Templářské sklepy Čejkovice přijaly opatření, které má předčasnému prodeji zabránit. Kartony se Svatomartinskými víny jsou potištěny upozorněním povolujícím otevření kartonů a zahájení prodeje vín až 11. listopadu 2013. Zároveň žádáme vedení obchodních řetězců o pečlivý dohled nad svými zaměstnanci a dodržení stanovených podmínek.

Vychutnejte si tedy originální templářská vína. Aktuální informace lze sledovat na facebooku Templářské sklepy Čejkovice a  www.templarske-sklepy.cz.

Kontakty a bližší informace

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info