Souhrn událostí uplynulých dní – 15. – 17. 11. 2013

MZe chce sloučit regionální značky potravin

Ministerstvo zemědělství (MZe) chce sloučit soutěže, na jejichž základě je potravinářským firmám udělována značka Regionální potravina, se souběžně probíhajícími regionálními soutěžemi Agrární komory. ČTK to řekla mluvčí ministerstva Dana Večeřová s tím, že záměrem úřadu je zefektivnění systému a financování značek.

Na Slovensku odhalili 22 tun masa z Brazílie napumpovaného antibiotiky

Dvaadvacet tun mraženého drůbežího masa obsahujícího zvýšené množství doxycyklinu bylo dovezeno z Brazílie na Slovensko. Těmito antibiotiky se podle televize Markíza léčí dýchací potíže drůbeže. Inspektoři vědí, že celá zásilka obsahovala 22 tun brazilského kuřecího masa, ale zatím objevili pouze pět tun, po zbytku pátrají.

O pomoc pro chudé byl velký zájem, lidé darovali stovky kil potravin

Ve 111 obchodech po celé České republice se od sobotního rána konala první Národní potravinová sbírka. Před obchody stáli dobrovolníci a rozdávali seznam, které trvanlivé potraviny se hodí k darování. Shromážděné jídlo se dostane k potřebným v azylových domech, domovech pro seniory, dětských domovech či k chudým rodinám.

Dražší potraviny? Vepřové, sýry i brambory

Spor o to, zda oslabení koruny pomůže ekonomice, dál dělí analytiky i členy bankovní rady České národní banky (ČNB). Guvernér centrální banky Miroslav Singer v pátek předstoupil před ekonomy s vysvětlením nečekaného kroku z minulého týdne. Kromě toho ujistil veřejnost, že podle odhadu centrální banky dramaticky nezdraží citlivá složka – potraviny.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info