Lesy ČR získaly od státu 19 hektarů v severních Čechách

Stát převedl bezplatně na svoji firmu Lesy České republiky 19 hektarů v severních Čechách. Státní podnik získá 35 lesních pozemků v okresech Česká Lípa, Děčín, Litoměřice, Louny a Teplice v hodnotě téměř 1,5 milionu korun. ČTK o tom dnes informoval Robert Hurt z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Největší díl z převedených nemovitostí získal státní podnik na Teplicku, bezmála 16 hektarů se nachází v katastrálních územích Malhostice, Žichlice u Modlan a Hetov.

V Chráněné krajinné oblasti České středohoří na Litoměřicku a Děčínsku získaly Lesy ČR 12 parcel, jedna je v Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Na Lounsku ÚZSVM převedl pozemky pod Pnětluckým potokem a tokem Výrovka a bezmála 1,5 hektaru získaly Lesy ČR na Českolipsku v Libereckém kraji. Pozemek se nachází v katastrálním území Radeč u Horní Police, konkrétně v biokoridoru Pod Radčí.

Státní podnik Lesy ČR vlastní polovinu lesů v zemi. Firmě za prvních devět měsíců letošního roku klesl hrubý zisk přibližně o 500 milionů korun na 4,32 miliardy korun. V únoru podnik oznámil, že za celý letošní rok čeká pokles zisku na 3,7 miliardy korun.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info