Hradečtí lesníci začali řezat vánoční stromky, ceny nezvýší

Lesníci z Městských lesů Hradec Králové začali s vyřezáváním vánočních stromků. Letošní novinkou v sortimentu hradeckých lesníků bude asi 150 borovic černých, Městské lesy je začaly před několika lety pěstovat na plantážích. Drtivou většinu asi z 2000 stromků pro vánoční trh bude tvořit borovice lesní z prořezávek mladých porostů. Asi 200 bude smrčků. Ceny stromků budou stejné jako loni, prodej začne 1. prosince. ČTK to dnes řekl nadlesní Tomáš Jankovský.

Cena za borovici lesní bude jednotných 200 korun, borovice černá bude za 300 korun a smrček za 150 korun. Prodej začne v neděli 1. prosince v hájovně Marokánka u Krňovic, kde budou lesníci prodávat stromky do 15. prosince. Od 9. prosince se budou stromky prodávat i v hájovně U Zeleného sloupku na Novém Hradci, a to až do vyprodání zásob. S řezáním stromků v lese hodlají lesníci skončit přibližně v polovině prosince.

Vedle vánočních stromků připravují Městské lesy i prodej kaprů vylovených z lesních rybníků. Prodej ryb v hájovně U Zeleného sloupku by měl začít přibližně v polovině prosince. Cena kilogramu kapra bude 85 korun, tedy stejná jako loni, uvedl Jankovský.

Městské lesy Hradec Králové hospodaří asi na 3600 hektarech lesů a radnice preferuje jejich rekreační funkci. Prodej vánočních stromků a ryb je jejich doplňkovou činností. Městské lesy zejména dbají na to, aby byly v lesích v pořádku cesty pro cyklisty či bruslaře a v zimě pro běžkaře a budují odpočinková místa s altány a lavičkami. Při tržbách kolem 50 milionů korun podnik vykazuje roční zisky v řádech statisíců korun.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info