Souhrn událostí uplynulého dne – 27.11.2013

Na plodinové burze rostla cena krmného ječmene

Na Plodinové burze Brno rostla cena krmného ječmene kvůli nízké nabídce. Ceny ostatních plodin stagnovaly za poslední dva týdny. Do současných cen se dosud nijak výrazně nepromítla intervence České národní banky na oslabení koruny, vyplývá z informací, které zveřejnila Plodinová burza.

Vláda projedná sporný návrh o zelené naftě pro zemědělce

Ministerstvo zemědělství (MZe) chce pro příští a následující roky zachovat daňové zvýhodnění nafty pro zemědělce, které má ke konci letošního roku skončit. Návrhem, podle kterého by na vratce spotřební daně měli farmáři získat zpět podobně jako letos 1,4 miliardy Kč ročně, se má ve středu zabývat vláda.

Seminář komory k reformě evropské agrární politiky

Reforma společné zemědělské politiky, to bylo téma semináře, kter ý se uskutečnil 14. listopadu 2013 v Čapím hnízdě na Benešovsku. Prezident Jan Veleba spolu s viceprezidentem Bohumilem Beladou z Agrární komory ČR přítomné zemědělské odborníky informovali o tom, co se Konsorciu nevládních organizací ve vztahu ke společné zemědělské politice podařilo dojednat a kde se již nedalo nic změnit.

Tradiční valašský frgál bude chránit zeměpisné označení EU

Tradiční valašský frgál bude chránit zeměpisné označení Evropské unie. Přihlašovací řízení skončilo, nabytí účinnosti zápisu je očekáváno v nejbližších týdnech, řekli dnes novinářům zástupci pekařů ve Velkých Karlovicích. Pekaři z Valašska se spojili do sdružení Valašské lidové tradice.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info