Zaměstnejte absolventa - dostanete za něho zaplaceno

„Vyzkoušení“ nového zaměstnance vás nemusí stát ani korunu – naopak peníze dostanete. Pokud hledáte nového pracovníka nebo byste si rádi zaškolili čerstvého absolventa po škole, nebo vám bude některý pracovník odcházet do důchodu a hledáte jeho nástupce, tak nyní máte jedinečnou šanci využít financovanou „Stáž ve firmách“. Projekt administruje Ministerstvo práce a sociálních věcí a zaměstnavatelům, kteří si do svého podniku vezmou stážistu, uhradí náklady na danou stáž.

Momentálně jsou v rámci projektu k dispozici nové pozice související se zemědělstvím - zootechnik – ošetřovatel zvířat – pěstitel – rostlinný technik. Předmětem stáže je přijetí absolventa (případně jiného nezaměstnaného evidovaného na úřadu práce) do podniku na stáž po dobu 2 - 4 měsíců a jeho zaškolení v dané pracovní pozici. Stážista nedostává mzdu od zaměstnavatele (zůstává příjemcem podpory v nezaměstnanosti), kdežto zaměstnavatel obdrží fixní částku od MPSV za to, že stáž ve svém podniku stážistovi umožní.

Podnik má tak jedinečnou příležitost otestovat si, případně zapracovat, potenciálního budoucího zaměstnance. Ze stáže nevyplývá povinnost zaměstnavatele stážistu později zaměstnat, ale v případě oboustranné spokojenosti je toto pochopitelně možné. Zaměstnavatel i stážista musí splňovat podmínky dané ministerstvem a stáž musí proběhnout nejpozději do května 2014.  

Bližší informace o projektu „Stáže ve firmách“ naleznete na stránkách www.stazevefirmach.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info