Z jednání Dozorčí rady Lesů České republiky, s. p.

Z jednání Dozorčí rady Lesů České republiky, s. p.:

► HV LČR za období leden – říjen 2013

► Lesy ČR jsou připraveny státu poskytnout 6 miliard korunHradec Králové, 18. prosince 2013 –Dozorčí rada (DR) státního podniku Lesy České republiky na pravidelném zasedání projednala několik důležitých bodů.

Dozorčí rada se zabývala hospodářskými výsledky Lesů ČR za období leden – říjen 2013, kdy HV dosáhl výše 4,7 miliardy korun. „Trend hospodaření Lesů ČR je stále velmi dobrý. Nadále se nám HV daří udržovat v řádech miliard korun. Současně strukturu HV tvoří z 91 % naše hlavní činnost, lesnické hospodaření,“ poznamenává ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR.

Dozorčí rada vzala také na vědomí informaci vedení Lesů ČR o připravenosti podniku převést ještě v letošním roce do zákonem definovaného fondu zakladatele 6 miliard korun z volných finančních prostředků. „Lesy ČR tak učiní okamžitě, jakmile je o to na základě usnesení vlády požádá jejich zakladatel – Ministerstvo zemědělství.Tyto finanční prostředky se podařilo naspořit díky kvalitnímu hospodaření podniku v posledních letech,“ říká Michal Gaube.

KONTAKT:

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tel.: +420 724 813 301

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

  • · Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že Lesy ČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info