AFP:Hitem francouzské gastronomie se stává suchozemská ústřice
30.12.2013 | ČTK
Pro alergické gurmety nebo pro vegetariány přichystala příroda dar: rostlinu vyskytující se na břehu moře s chutí ústřice jim nabízí alternativu, kterou významní šéfkuchaři už zařadili na své jídelníčky. Píše o tom agentura AFP. Rostlinná ústřice, čili plícněnka přímořská (Mertensia maritima), lehce křupavá a plná jódu se už u podnikavých prodejců objevuje ve výkladech.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)