Hnutí Duha spustilo inovovaný webový adresář farmářů

Ekologické Hnutí Duha dnes spustilo inovovaný adresář farmářů. Spotřebitelé jej naleznou na webových stránkách www.adresarfarmaru.cz. Obsahuje informace a kontakty na 463 farem, bioklubů nebo dodavatelů bedýnek. Hnutí o tom dnes ČTK informovalo v tiskové zprávě.

Adresář přináší uživatelům nové informace a snazší orientaci. "K tomu slouží interaktivní mapa i snadné a rychlé vyhledávání. Lidé mohou nyní také vyjadřovat spokojenost se službami nebo produkty jednotlivých farmářů. Novinkou je i snadné navrhování nových kontaktů, takže uživatelé se mohou sami výrazně podílet na aktualizaci databáze," uvedlo hnutí.

Adresář si mohou lidé zdarma stahovat i do svých chytrých mobilních telefonů. K dispozici je aplikace pro operační systém Android i pro iPhone.

"Vyhlášení roku 2014 Mezinárodním rokem rodinného farmaření potvrzuje, že podpora drobných místních farmářů je klíčová pro trvalou udržitelnost, ochranu krajiny i rozvoj venkova. Pokud spotřebitelé zatím váhali, jestli nakupovat u místních farmářů, letošní rok je perfektní příležitostí jak začít," uvedla Klára Havlová ze spotřebitelského programu Hnutí Duha.

Mezi hlavní důvody pro preferenci lokálních potravin odborníci řadí jejich větší čerstvost proti produktům dováženým z daleka. Například ovoce a zelenina se kvůli následné přepravě často sklízejí v nezralém stavu a chemicky se ošetřují. Z chuťového i zdravotního hlediska proto podle expertů za místními výpěstky zaostávají.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info