Tetra Pak představuje energeticky úspornou pasterizaci džusů

Společnost Tetra Pak představila zcela nový proces pasterizace džusů, který až o 20 % snižuje spotřebu energie. Technologie přináší výrobcům snížení nákladů a také zátěže na životní prostředí.

Nová technologie, která je vhodná pro vysoce kyselé šťávy, zlepšuje účinnost výroby snížením teploty druhého procesu pasterizace z 95°C na 80°C, aniž by se snížila kvalita vyrobené šťávy.

Pasterizace šťáv se provádí ve dvou krocích. První krok, který následuje bezprostředně po vymačkání ovoce, deaktivuje enzymy a zničí mikroorganismy. Před plněním nápojů do obalů probíhá druhý krok pasterizace, jehož cílem je zničení mikroorganismů vytvořených v průběhu hromadného uskladnění nápoje. Druhý krok se obvykle provádí při teplotě 95°C po dobu 15 sekund. S novou technologií zavedenou firmou Tetra Pak se teplota tohoto procesu sníží na 80°C u šťáv s úrovní pH 4,2 nebo nižší.

Micael Simonsson, vedoucí vývojového centra společnosti Tetra Pak, uvedl: "Máme obrovskou radost z nové technologie, protože snižuje spotřebu energie a tím pomáhá našim zákazníkům snížit jejich náklady na stále silnějším konkurenčním trhu. Testy zároveň prokazují, že nový proces nemá žádný vliv na kvalitu vyráběné šťávy, a plně zachovává její chuť, vzhled, výživové hodnoty i dobu skladování."

Nový proces pasterizace společnosti Tetra Pak má dva mezinárodní patenty (PCT/EP2013/074496 a PCT/EP2013/074473).

Další informace o procesu pasterizace naleznete zde.

O SPOLEČNOSTI TETRA PAK

Společnost Tetra Pak je světová jednička v oblasti zpracování a balení potravin. V úzké spolupráci s našimi zákazníky a dodavateli dodáváme bezpečné, progresivní a ekologické výrobky, které každý den uspokojují potřeby stovek milionů lidí ve více než 170 zemích celého světa. Máme téměř 22.000 zaměstnanců ve více než 85 zemích světa a věříme v odpovědné vůdčí postavení v našem odvětví a udržitelný přístup k podnikání. Naše motto CHRÁNÍME DOBRÉ (PROTECTS WHAT’S GOOD™) odráží naši vizi, zajišťovat bezpečnost a dostupnost potravin po celém světě. Více informací o společnosti Tetra Pak najdete na stránce www.tetrapak.cz.

KONTAKT:

  • Tetra Pak                                               FleishmanHillard
  • Linda Buřičová                                        Lenka Karlíková
  • Tel.:+420 261 007 140                             Tel.: +420 224 232 650
  • Mob.:+420 724 917 887                           Mob.:+420 739 570 967
  • Linda.buricova@tetrapak.com                 karlikova@fleishman.com

Tisk

 

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info