Souhrn událostí uplynulého dne – 3. 4. 2014

FAO: Světové ceny potravin v březnu opět stouply, i kvůli Krymu

Světové ceny potravin v březnu vystoupily na nejvyšší úroveň za téměř rok. Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) dnes oznámila, že její cenový index proti únoru vzrostl o 4,8 na 212,8 bodu, což je nárůst o 2,3 procenta. Údaj se tak dostal nejvýše od loňského května.

Závadné koňské maso si vyžádalo smrt pěti lidí na Filipínách

Pět lidí zemřelo na Filipínách po konzumaci závadného koňského masa, které zřejmě jedlo až 60 osob. Maso pocházelo ze čtyř koní, kteří uhynuli z neznámé příčiny ve venkovské provincii Sultan Kudarat. Majitelé je odvezli na jatka a jejich maso rozdali lidem. Mezi oběťmi je podle agentury AFP i jeden z původních vlastníků koní.

Objev českých vědců na využití plastového odpadu jde do výroby

Nová technologie na využití netříděných odpadních PET lahví, kterou vymysleli čeští vědci, se začne používat ve zkušební výrobě. Ústav chemických procesů Akademie věd ČR ji nechal patentovat a uzavřel smlouvu se zahraniční firmou, která buduje v Polsku závod na zpracovní 10 000 tun odpadního produktu ročně.

Probíhající změny klimatu potvrzuje nejnovější zpráva IPCC

Před třemi dny se v japonské Jokohamě konala tisková konference při příležitosti zveřejnění druhé části 5. hodnotící zprávy Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC), která nese název Dopady změny klimatu, adaptace a zranitelnost. Současně bylo zveřejněno shrnutí pro politické představitele, které na 44 stranách shrnuje poznatky z hlavní, několikatisícistránkové dokumentace.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info