Šampionem 21. ročníku soutěže GP VINEX je Frankovka

Šampionem 21. ročníku soutěže GRAND PRIX VINEX je Frankovka 2011, výběr z hroznů od společnosti Pavlovín s.r.o. Stejné víno vyhrálo i kategorii červených suchých vín. ČTK to řekli organizátoři soutěže. Nejlepší víno dnes vybrali ve Valticích na Břeclavsku.

Vinex má tradičně několik kategorií. Suchá a polosladká vína vyhrál vinař Baloun za Sauvignon 2008 výběr z hroznů a Děvín 2013, pozdní sběr. V kategorii polosuchých uspělo například MORAVÍNO za Tramín červený 2013

Nejlepší růžové víno je Aubére Reserva 2012, pozdní sběr, Vinařství Dvořáček LTM. Mezi šumivými víny uspěl Bohemia Sekt Prestige demi sec 2009.

V letošním 21. ročníku bylo celkem 550 vín z ČR i zahraničí. Kromě produktů rakouských a slovenských vinařů byly v soutěži i vána ze vzdálenějších destinací, například Izraele, Argentiny a Jižní Afriky. GRAND PRIX VINEX je tradiční mezinárodní soutěží vín, kterou organizuje Národní vinařské centrum ve spolupráci s Veletrhy Brno a Svazem vinařů ČR.

Vína ze soutěže budou veřejnosti prezentována ve dnech 24. a 25. května v pavilonu B brněnského výstaviště v rámci veletrhu Minerály Brno.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info