Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 4. 2014

Zkrachovalá lesnická firma Less & Forest je v konkurzu

Bývalá lesnická jednička s kdysi čtyřmiliardovým obratem, společnost Less & Forest, spadla do konkurzu. O práci kvůli tomu přijdou asi tři stovky lidí z celé republiky. O přeměně reorganizace v konkurz rozhodl Krajský soud v Praze, který tak vyhověl návrhu dlužníka. Podle majitele zkrachovalého holdingu Less Jana Mičánka je důvodem konkurzu opakované odvolávání státních Lesů České republiky proti reorganizačnímu plánu.

Ranní mrazy nezpůsobily ovocnářům a zelinářům zatím větší škody

Ranní mrazy v posledních dnech nezpůsobily tuzemským ovocnářům a zelinářům výraznější škody podobné těm z jara v letech 2011 a 2012. Místně mohly být poškozeny třešně, švestky, hrušky, jahody či rané brambory. ČTK to dnes řekli předsedové ovocnářských a zelinářských organizací.

Ministerstvo navrhuje zredukovat na Šumavě divočinu. Ekologové zuří

Šumava má zůstat mezinárodně uznávaným národním parkem. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) nepřistoupilo na návrh Správy NP Šumava změnit mezinárodní hodnocení parku, kvůli němuž hrozilo, že by park ztratil svou prestiž. Ministerstvo také navrhuje, aby se divoká příroda, kde nezasahuje člověk, rozkládala na 23 procentech z celkové rozlohy. To se ale nebude líbit ekologům.

Hamburgery od Macdonald’s se dočkají nové kvality i chuti

Lepší podmínky pro chov dobytka i kvalitnější maso v hamburgerech. To je vize McDonald's na nejbližší dva roky. Ani jeden z prodejců rychlého občerstvení nevyvolává takové vášně jako právě známý McDonald's. Na jedné straně jsou jeho milovníci, kteří nedokáží odolat balení hamburgerů s hranolky a sladkým nápojům.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info