Zemědělský tendr se zostřuje, o web eAgri.cz se přetahují O2 a SAP

Pět let provozuje zemědělský portál eAgri.cz operátor O2. Obhájit vítězství bude ale v aktuálním tendru ministerstva zemědělství na provoz portálu do roku 2016 pro operátora těžké. Do soutěže, jejíž cena je 195 milonů korun, se totiž vložila i technologická společnost SAP a i kvůli jejím připomínkám se již třikrát posunul termín pro podání přihlášek do zakázky.

Původní termín přihlášek končil v půli května, nyní jej úřad posunul až na konec července. V průběhu lhůty pro odevzdání nabídek totiž ministerstvo obdrželo desítky dotazů a žádostí od uchazečů, na které muselo reagovat.

„Proto bylo nezbytné lhůtu k předložení nabídek postupně prodloužit. Hlavním důvodem pro prodloužení lhůty všech zakázek byla námitka společnosti SAP ČR, která napadala různé technické požadavky, důvody a výši sankcí při kritických výpadcích systémů a také rozsah požadovaných licencí,“ řekl mluvčí rezortu Hynek Jordán s tím, že ministerstvo částečně požadavkům v námitkách vyhovělo a podmínky zakázky upravilo.

Samotný operátor podmínky nenapadá. „O2 nepodala v rámci tohoto řízení jakoukoli stížnost či námitku. V rámci soutěže jsme se jen doptávali na upřesnění k zadávací dokumentaci, což je běžné a nutné pro správné podání nabídky,“ uvedl mluvčí dřívější Telefóniky Hany Farghali.

Smlouva s Telefónikou skončila v květnu

Dosavadní dvouletá smlouva s Telefónikou přitom již v květnu skončila. Zakázku tehdy firma získala jako jediný uchazeč v tendru za 230 milionů korun. Portál ale firma provozuje i nadále. „Aby byl zachován provoz významných systémů státní správy a bylo možno vyplácet zemědělské dotace, přistoupilo MZe k jednacímu řízení se společností Telefónica O2,“ uvedl mluvčí rezortu. Smlouva je uzavřena na 12 měsíců s možností měsíční výpovědní lhůty.

Podle ministerstva jsou navíc nyní podmínky výhodnější než u minulé smlouvy, neboť v rámci jednání došlo k celkové cenové úspoře ve výši zhruba 12,5 procenta. Aktuální tendr je jednou z největších zakázek, které po svém příchodu do čela ministerstva zemědělství vyhlásil ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info