Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 6. 2014

Zachování zelené nafty pro zemědělce prošlo prvním čtením

Sněmovna dnes v prvním čtení podpořila vládní návrh na zachování takzvané zelené nafty pro zemědělce. Jde o vracení části spotřební daně z motorové nafty a směsné nafty. Navrhovaná změna má umožnit, aby zemědělci dostali letos na spotřební dani vráceno zpět zhruba 1,3 miliardy korun, podobně jako loni.

Králičí maso z Číny pozastaveno

Ještě než došla oficiální informace systémem rychlého varování RASFF, začal český distributor na základě sdělení z Německa stahovat z tržní sítě zásilku čínského králičího masa. Problémy se týkají 5 000 kg závadného výrobku. Do ČR bylo dovezeno králičí maso, u kterého byl v místě vstupu do EU v Hamburku odebrán vzorek a potvrzena přítomnost zakázané látky, metabolitu furazolidonu, nitrofuranu.

Zemědělský tendr se zostřuje, o web eAgri.cz se přetahují O2 a SAP

Pět let provozuje zemědělský portál eAgri.cz operátor O2. Obhájit vítězství bude ale v aktuálním tendru ministerstva zemědělství na provoz portálu do roku 2016 pro operátora těžké. Do soutěže, jejíž cena je 195 milonů korun, se totiž vložila i technologická společnost SAP a i kvůli jejím připomínkám se již třikrát posunul termín pro podání přihlášek do zakázky.

Ohryzek do speciální popelnice? Třídění bioodpadu by mohlo být povinné

Ministerstvo životního prostředí připravuje povinné třídění bioodpadu. S informací přišel deník Právo. Změnu zákona, která má podle evropské směrnice předejít skladování biologického odpadu, projednají ve středu poslanci. Podle normy by už od příštího roku měly obce povinnost zajistit tříděný sběr papíru, plastů, skla, kovů i biologicky rozložitelných odpadů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info