Souhrn událostí uplynulého dne – 19.6.2014

Potravinový zákon neminou razantní změny

Zákazníky, obchodní řetězce i jejich dodavatele čekají velké změny. Senátoři totiž schválili novelu zákona o potravinách. Ta například ukládá od příštího roku prodejcům s ročními tržbami nad pět miliard korun povinnost zveřejňovat čitelně u vchodu seznam pěti zemí, z nichž obchod nejvíce odebírá potraviny.

Poplatky za vynětí půdy ze zeměděl. půdního fondu mají klesnout

Stát sníží poplatek za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu, chce tak vyjít vstříc investorům v průmyslových zónách. Ministerstvo životního prostředí již připravuje příslušnou novelu zákona, hotova má být do konce roku.

Veřejnost ocenila mobilní aplikaci Potraviny na pranýři

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zvítězila s projektem Potraviny na pranýři v anketě Mobilní aplikace roku v kategorii Aplikace pro lepší svět. Výsledky oznámil pořadatel ankety TUESDAY Business Network během včerejšího slavnostního večera. Celkové pořadí určily hlasy veřejnosti, ankety se účastnilo kolem 12 000 hlasujících.

Ministr zemědělství Jurečka: Lidé díky Farmářským slavnostem poznají rodinné hospodaření a život na venkově

Podpořit české zemědělství, představit lidem jinou možnost nákupu čerstvých a kvalitních potravin a ukázat rodinám s dětmi, jak vypadá domácí hospodářství, mají Farmářské slavnosti. Ministerstvo zemědělství, které je pořádá ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství, dnes seznámilo s jejich čtvrtým ročníkem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info