Ocenění KLASA získaly další vybrané produkty
26.06.2014 | SZIF
Celkem šest výrobků od pěti producentů získalo během měsíce dubna a května prestižní značku kvality KLASA. Mezi oceněné výrobky se například zařadily Selský jogurt šípky v biokvalitě od společnosti Hollandia Karlovy Vary nebo vynikající Pečené vepřové koleno od Procházky. Havlík Opal rozšířil své portfolio oceněných tyčinek o makovou variantu. Ministr zemědělství uděluje značku KLASA pouze prověřeným kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům, které splní přísné kvalitativní a legislativní požadavky. V současné době je značkou KLASA oceněno 1 174 výrobků od 231 výrobců.
Oceněnými výrobky jsou:
- BIO Selský jogurt šípky
- Výrobce: HOLLANDIA Karlovy Vary, a.s.
BIO Selský jogurt šípky je vyroben tradiční metodou zrání jogurtu v obalu z vlastního BIO mléka. Jogurt se vyznačuje vysokým podílem ovocné složky a obsahem jogurtové kultury Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. HOLLANDIA Karlovy Vary je společností s ryze českou účastí a byla založena v polovině roku 1991. V současné době produkuje kromě Selských a Bio selských jogurtů také krémové jogurty a jogurtové nápoje.
- Obalovaný květák, Obalovaný sýr
- Výrobce: PAJERO s.r.o.
Nově oceněné výrobky Obalovaný květák a Obalovaný sýr jsou vyráběny tradičním postupem zahrnující ruční výrobu a obalování v trojobalu, jako tomu je v českých domácnostech. Ruční výrobou zmrazených polotovarů se společnost Pajero zabývá již 20 let. Za tuto dobu firma získala mnoho spokojených zákazníků v České republice, Slovensku, Německu a Rakousku. Nejvíce zákazníci oceňují především ručně zpracované kvalitní suroviny vycházející z tradiční české kuchyně.
- PEČENÉ VEPŘOVÉ KOLENO
- Výrobce: Procházka, a.s.
Jedná se o tradiční masný výrobek, který má díky použití moderních technologií prodlouženou dobu použitelnosti. Koleno je po upečení baleno do speciálního sáčku a tepelně opracováno. Právě při tepelném opracování dochází k uvolňování masové šťávy, která zůstává v sáčku a může být zákazníkem využita např. k omaštění přílohy. Společnost Procházka vyrábí ve zrekonstruovaném provozu v Roudnici nad Labem saláty, pomazánky, aspikové výrobky, chlebíčky, bagety, rybí výrobky, uzené makrely, masné výrobky, smažené výrobky a hotové pokrmy. Společnost je certifikovaná dle systému IFS, ISO 9001 a standardů obchodních řetězců.
- Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí - mák
- Výrobce: HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Spojením tradičních sýrových tyčinek a máku vznikly nové lahodné tyčinky, které se vyznačují jemnou chutí a makovým aroma. Výborně se hodí pro studenou kuchyni, rauty, společenské akce a jsou vyhledávanou pochoutkou v kavárnách či vinárnách. Společnost Havlík Opal v současnosti vyrábí a dodává na trh pod značkou Havlík sedm druhů sýrových tyčinek, z nichž se pět variant pyšní oceněním KLASA.
- Slepice bez drobů
- Výrobce: RACIOLA Uherský Brod, s.r.o.
Oceněná Slepice bez drobů patří do třídy kvality A. Šetrné opracování a balení slepice dává předpoklad nadstandardnímu produktu ve své třídě. Jedná se o plně zmasilé jatečně upravené tělo, které je chlazeno vzduchem. Výrobek se distribuuje jako hluboce zmrazený. Společnost RACIOLA Uherský Brod, člen přední české zemědělské skupiny LUKROM, je nositelem mezinárodního standardu IFS a rovněž systému kritických bodů HACCP.
Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky a její udělování je součástí národního programu na podporu kvalitních potravin na tuzemském trhu. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 174 produktů od 231 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



