Mezinárodní setkání sedláků již tuto sobotu

Již tuto sobotu 5. července sena farmě rodiny Tvarůžkových v Hlubočci u Opavy (ASZ Krnovsko a Opavsko) uskuteční v rámci celodenních Farmářských slavností pro rodiny s dětmi odborný mezinárodní seminář. Proběhne za účasti zástupců několika nevládních organizací a sedláků z České republiky, Slovenska a Polska.

Hlavními tématy zhruba dvouhodinového semináře, který začíná ve 13 hodin, budou řešení generačního problému v zemědělství, převod farem v rámci rodiny, či pokus o „definici“ rodinné farmy a také neméně důležité sociální a jiné nefinanční přínosy této formy hospodaření pro venkov.

Široká veřejnost bude mít po celý den možnost prohlídky farmy zaměřené na rostlinnou výrobu a chov mléčného i masného skotu či nákupu kvalitních produktů a výrobků od farmářů a řemeslníků z okolí.

Zejména pro rodiny s dětmi bude připraven zábavný program obsahující osvědčenou farmářskou a řemeslnou stezku, historickou vesničku, IQ stezku v korunách stromů, dílničky či hernu pod širým nebem. Nebude chybět ani možnost jízdy na ponících, v dostavníku a kočáře, výstava historické zemědělské techniky, umělecké kování, lukostřelba a malování na obličej. Vystoupí národopisný soubor ze Štítiny Bejatka, k poslechu zahraje cimbálovka a skupina Klapeto.

Jste srdečně zváni!

Hlavní kancelář ASZ

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info