Souhrn událostí uplynulých dní – 18. – 20.7.2014

Počet zemědělských firem v ČR mírně roste,hlavně kvůli dotacím

Počet zemědělských podniků v Česku loni vzrostl o více než 200 na 48.119. Přibylo především podniků fyzických osob. Vyplývá to z dokumentu Zemědělství 2013, který dnes ČTK poskytlo ministerstvo zemědělství (MZe).

Olomoučtí vědci zrychlili analýzu dědičné informace pšenice

Vědci z olomouckého pracoviště Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR vyvinuli novou metodu, která výrazně zrychlila analýzu dědičné informace pšenice. Společně s dalšími laboratořemi sdruženými v mezinárodním konsorciu získali genetický plán této důležité plodiny.

Babišovo Vodňanské kuře se propadlo do ztráty, poprvé po pěti letech

V posledních letech mírně stoupá v tuzemsku průměrná spotřebitelská cena kuřecího masa. Jeden z největších zpracovatelů drůbeže v Česku, společnost Vodňanské kuře ze skupiny miliardáře a ministra financí Andreje Babiše, se ale loni poprvé po pěti letech propadl do ztráty, a to ve výši 9,7 milionu korun.

Náměstek Jan Kříž na zasedání Rady pro životní prostředí jednal o klimaticko-energetické politice EU

Na neformálním setkání zástupci států EU nejprve projednali přípravu EU na zářijový klimatický summit generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna. Českou republiku reprezentoval náměstek ministra Jan Kříž. Ten zdůraznil, že úspěšný průběh tohoto setkání je i z pohledu mezinárodně-politického zcela zásadní pro dosažení nové mezinárodní dohody v Paříži v roce 2015.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info