Společnosti Coca-Cola klesl čtvrtletní zisk o osm procent

Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola Co. klesl čistý zisk v posledním loňském čtvrtletí na 1,71 miliardy dolarů (34,05 miliardy Kč) z 1,86 miliardy dolarů, které vydělal před rokem. Firma dnes mimo jiné sdělila, že jí klesl prodej limonád v Severní Americe. Podle agentury Reuters výsledky ovlivnily mimo jiné i změny ve stáčecích provozech v Brazílii a na Filipínách.

V přepočtu na akcii firma vydělala 38 centů. Bez zahrnutí jednorázových položek vydělala 46 centů na akcii. Analytici v průzkumu agentury Reuters očekávali, že zisk očištěný o mimořádné náklady bude činit 46 centů na akcii.

Příjem společnosti se snížil o 3,6 procenta na 11,04 miliardy dolarů. Trhy však čekaly tržby ve výši 11,31 miliardy USD.

Coca-Cola vlastní více než 500 značek sycených i nesycených nápojů. Kromě hlavní značky Coca-Cola jí patří například značky Fanta, Sprite, Powerade a Minute Maid. Nápoje prodává ve více než 200 zemích světa.

V Severní Americe jí prodej sycených nápojů ve čtvrtém čtvrtletí klesl o tři procenta.

O poklesu prodeje limonád minulý týden informovala také konkurenční americká společnost PepsiCo. Ta ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk o pět procent na 1,74 miliardy dolarů.

zdroj: čtk

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info