Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 7. 2014

Zdražení potravin v posledním roce pocítilo 96 procent Čechů

Zdražení potravin během posledního roku pocítilo 96 procent nakupujících v Česku. Nejvíce podle nich zdražily mléčné výrobky a maso. Vyplývá to z průzkumu portálu Kupi.cz, který srovnává ceny v obchodních řetězcích. Nejvíce lidé vnímají zdražení u mléčných výrobků, uvedlo bezmála devět z deseti uživatelů serveru.

Premiér Bohuslav Sobotka: Stát má zájem o stabilní podporu českých pěstitelů a výrobců

V Národním zemědělském muzeu na pražské Letné se dnes k bilanční schůzce sešli předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr zemědělství Marian Jurečka. Jednali například o Programu rozvoje venkova, který před několika dny schválila vláda, o dotacích do zemědělství v příštích letech, úsporách v resortu nebo o kvalitě a bezpečnosti potravin.

Zájem o značku Regionální potravina roste. Lidé se s ní setkají i díky novému projektu Ministerstva zemědělství Poznej svého farmáře

Zákazníci i výrobci mají stále větší zájem o produkty se značkou Regionální potravina. Již pátým rokem ji uděluje Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Letos bylo oceněno 106 výrobků z 1294 přihlášených od 433 výrobců.

Americké fastfoody v Číně prý používaly prošlé maso

Americké řetězce rychlého občerstvení McDonald's, KFC a Pizza Hut v Číně nyní čelí skandálu, že do svých výrobků zpracovávaly prošlé maso. Hovězí a kuřecí s údajně prošlou lhůtou trvanlivosti jim prý dodávala místní společnost Husi Food, informují zahraniční média. Firmy uvedly, že s uvedenou dodavatelskou firmou ukončí okamžitě spolupráci; čínským zákazníkům se omluvily.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info