Souhrn událostí uplynulých dní – 25. - 27. 7. 2014

Ministr Marian Jurečka: Na vesnici je důležité tradiční hodnoty nejen uchovávat, ale i rozvíjet

Ocenění Oranžová stuha za vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku dnes předal zástupcům obce Mořice v Olomouckém kraji ministr Marian Jurečka. Slavnost se konala v obci Nová Hradečná, která je krajským vítězem soutěže Vesnice roku a získává Zlatou stuhu. Ministerstvo zemědělství má rozvoj venkova mezi svými prioritami, proto se soutěže účastní jako jeden ze čtyř vyhlašovatelů již poosmé.

Plochy zeleniny vzrostly letos o osm procent, loni je ničily záplavy

Pěstitelé v Česku osázeli letos zeleninou 9211 hektarů, což je takřka o osm procent větší plocha, než z jaké se sklízelo loni, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Loni však úrodu na téměř 1000 hektarech zničily záplavy. Některým druhům zeleniny, jako je například květák, současná vedra nesvědčí.

Rusko se rozhodlo zakázat dovoz mléčných výrobků z Ukrajiny

Rusko se rozhodlo zakázat od pondělí dovoz veškerých mléčných výrobků z Ukrajiny. Opatření zdůvodnilo zdravotními riziky, informovaly dnes agentury AFP a Reuters. Zákaz přichází poté, co Ukrajina koncem června podepsala dohodu o volném obchodu s Evropskou unií. Rusko již dříve pohrozilo, že jako odpověď na tuto dohodu by mohlo zavést vůči Ukrajině obchodní bariéry.

Potravinové skandály v Číně odtud možná "vyženou" milionáře

Zkažené maso, rýže s jedovatými prvky a znečištěná minerální voda - skandály s potravinami neberou v Číně konce. Mnoho bohatých Číňanů chce prý kvůli tomu již opustit zemi. Je tímto závadným jídlem ohrožena také Evropa a další části světa?

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info