Souhrn událostí uplynulého dne – 29. 7. 2014

Podle včelařů bude méně medu, ovlivnilo to nepříznivé počasí

Nepříznivé počasí stojí za nižší produkcí medu v Jihočeském kraji. Podle včelařů ho může být o 30 až 50 procent méně než loni. Nižší produkce medu může i ovlivnit růst jeho ceny. Podle včelařů je nedostatek především tmavého medu, za což může mimo jiné dlouhodobé sucho. Vyplývá to z ankety ČTK.

Na sucho a povodně má jít z evropských dotací přes 21 miliard Kč

Na zlepšení kvality vody a protipovodňová opatření má jít v příštích šesti letech z evropských fondů přes 21 miliard korun a možná ještě víc. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) se chce zaměřit na problémy se zadržováním vody v krajině, s nimiž se Česko v posledních letech potýká.

Zemědělci mají sklizenu třetinu obilí a 68 pct řepky

Žně v Česku v uplynulém týdnu opět výrazně pokročily. Zemědělci mají sklizenu třetinu ploch obilí a více než dvě třetiny polí s řepkou. Sklizeň je výrazně dále než ke srovnatelnému datu před rokem. Průměrné výnosy jsou vysoké, zhruba o 15 procent vyšší než loni. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství.

Padly pokuty za překročení mléčných kvót

Česká republika zvítězila v první bitvě o zachování mléčných kvót. Čtrnáct zemí unie zaplatí Bruselu pokutu ve výši 600 milionů eur, což je přibližně 16,5 miliardy korun. Pokutované státy se provinily tím, že vyprodukovaly více mléka, než měly povoleno. „Mnoho členských států a jejich producentů překračuje stanovené kvóty produkce mléka."

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info