McDonald's po skandálu se zkaženým masem nabízí "tofu nugety"

Restaurace řetězce rychlého občerstvení McDonald's v Ja­ponsku se rozhodly sáhnout po alternativě masa a nabídnout zákazníkům „tofu nugety". Snaží se tak minimalizovat škody, které způsobil skandál se zkaženým masem v Číně, které se používalo na výrobu tradičních nugetů Mc'Donalds. Informovala o tom agentura AFP.

Více než 3000 restaurací fast-foodového obra v Japonsku začalo od středy prodávat nugety „tofu šindžo" vyrobené podle receptu tradiční přílohy, v níž se mísí rozmačkané tofu, zelenina a ryby. Za 249 jenů (asi 50 korun) se mohou zákazníci zakousnout do čtyř nugetů, v nichž není ani stopa kuřecího masa.

Nový doplněk jídelníčku se objevil jen několik dní poté, co firma oznámila, že její japonské restaurace přestaly odebírat drůbeží produkty od dodavatele nugetů v Šanghaji. Továrna zapletená do skandálu s prošlým masem zpracovávaným do polotovarů, a další čínští distributoři, do propuknutí skandálu dodávali téměř 40 procent kuřat pro restaurace McDonald's v Ja­ponsku.

V Šanghaji, kde už úřady uzavřely továrnu zapletenou do skandálu, nyní nejsou v restauracích McDonald's dostupné hamburgery Big Mac ani kuřecí kousky Chicken McNuggets. V Hongkongu McDonald's oznámil, že od pondělí zlikvidoval 43 tun produktů ze zavřené továrny.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info