Souhrn událostí uplynulého dne – 31.7.2014

Lidovci chtějí monitorovací výbor pro státní hmotné rezervy

Lidovci chtějí zřídit vládní monitorovací výbor, který by dohlížel na činnost Správy státních hmotných rezerv (SSHR). S fungováním organizace totiž nejsou zcela spokojeni. Na tiskové konferenci to dnes řekl jejich předseda a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

Rusko zakázalo dovoz džusů z Ukrajiny

Ruský úřad pro ochranu spotřebitelů dnes oznámil, že zastavil dovoz džusů z Ukrajiny. Moskva své rozhodnutí zveřejnila krátce po dalším zpřísnění západních sankcí namířených proti Rusku v souvislostí s krizí na Ukrajině. Agentura Reuters připomněla, že již ve středu Rusko zakázalo dovoz některých druhů ovoce a zeleniny z Polska.

Elektronovela putuje k projednání prezidentovi ČR

Dnešním dnem postupuje novela zákona o odpadech, která se týká zejména oblasti nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady, ze Senátu ČR k projednání prezidentu republiky. Přijetí předloženého vládního návrhu zákona je nezbytné za účelem splnění závazků, které pro ČR vyplývají z členství v Evropské unii.

Dopékané pečivo je dle chemiků v pořádku. Ba vydrží déle

Čerstvě upečeno, nebo čerstvě dopečeno? V posledních letech na trh proniklo pečivo ze zmrazeného polotovaru a navzdory obavám některých lidí se dobře prodává. Podle chemických odborníků není třeba se obávat o trvanlivost kaiserek či baget, které byly pečeny nadvakrát. Naopak dokonce vydrží čerstvé o pár hodin déle.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info