Souhrn událostí uplynulého dne – 6.8.2014

Vyšla netradiční analýza globalizovaného masného průmyslu

Netradiční podrobnou analýzu dnešního globalizovaného masného průmyslu přináší česká verze publikace Atlas masa, kterou dnes na tiskové konferenci představili zástupci ekologických organizací. Publikace líčí velkoprodukci masa negativně. Jako prospěšnější avšak dražší alternativu předkládá návrat k méně koncentrovaným chovům na menších statcích či bioprodukci.

Ledové čaje jsou plné cukru. Zato čaj v nich chybí, zjistil test

Ledové čaje na českém trhu často obsahují více vody než čajového nálevu. Téměř polovina čajů, které otestoval časopis dTest, obsahovala extrémně nízké množství čajového extraktu či dokonce vůbec žádný. Chybějící chuť čaje výrobci podle časopisu dohánějí cukrem či umělými sladidly.

Potravinovou bezpečnost České republiky ohrožují nízké výdaje na výzkum a vývoj

Economist Intelligence Unit (EIU) zveřejnila letošní žebříček zabezpečení potravin (Global Food Security Index), který vydává na zakázku společnosti DuPont. Česká republika se drží na 23. místě na světě a 16. v Evropě. Za největší riziko pro Českou republiku považuje studie podfinancovaný výzkum a vývoj.

Podpora biopaliv bude pokračovat i v příštích letech. Ministerstvo zemědělství připravilo program do roku 2020

Vláda dnes přijala Návrh víceletého programu podpory dalšího uplatnění udržitelných biopaliv v dopravě na období 2015 – 2020. Cílem materiálu, připraveného Ministerstvem zemědělství, je zachovat podporu využívání energie z obnovitelných zdrojů i v dalších letech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info