Albert ušetřil téměř 22 GWh elektrické energie, což je přibližně roční produkce elektřiny vodní elektrárny Vranov

Obchodní řetězec Albert zveřejnil zprávu o úsporách elektrické energie za poslední tři roky. Zároveň s touto zprávou představil své plány pro větší a efektivnější úsporu energie ve všech svých prodejnách. Z výsledků zprávy vyplývá, že obchodní řetězec Albert ušetřil za poslední tři roky téměř 22 GWh elektrické energie, což přibližně odpovídá roční produkci elektřiny ve vodní  elektrárně Vranov.

Obchodní řetězec Albert se neustále snaží nacházet inovativní řešení pro snížení své ekologické stopy. V roce 2013 byl například spuštěn pilotní projekt výměny světelných zdrojů v prodejnách za použití nejnovější světelné techniky. Při výměně světel a zapojení regulace doby svícení v 10 velkých hypermarketech Albert došlo k úspoře 1950 MWh, což představuje roční spotřebu vesnice Přimda. V rámci výměny světelných zdrojů plánuje Albert přejít na LED zdroje.

Svůj nepopiratelný podíl na úsporách energie mají také přestavby a remodelace prodejen supermarket a hypermarket Albert. „Všechny nově vzniklé či remodelované prodejny Albert jsou koncipovány tak, aby v maximální míře šetřily životní prostředí. Snažíme se co nejvíce využívat moderní technologie, vyznačující se vysokou energetickou efektivitou,“ říká Pavel Huml, ředitel oddělení Real Estate obchodního řetězce Albert.

Do remodelovaných prodejen jsou již standardně instalovány chladicí a mrazicí skříně uzavřené skleněnými dveřmi, které nejen šetří energii, ale zároveň pomáhají udržovat kvalitu vystaveného zboží. Mezi tyto nově rekonstruované a zároveň ekologičtější prodejny se v posledních dvou letech zařadily hypermarkety v Brně – Modřicích, Břeclavi, Šumperku, Nymburku, Rakovníku, Vsetíně, Jihlavě a v mnoha dalších městech a obcích.

V současnosti také probíhá příprava postupného zavádění automatického systému ventilace, vytápění a svícení do všech prodejen obchodního řetězce Albert. Tento systém by umožnil efektivnější využití zmiňovaných procesů a vedl by také k optimalizování teploty na prodejnách a zlepšení kvality vzduchu v těchto prostorech.

Investice do inovací a změn v našich prodejnách rozhodně mají smysl z hlediska životního prostředí a dopady na ekonomiku provozu a vnímáme je velmi pozitivně. Díky úspoře energií mají tyto investice velmi rychlou finanční návratnost a z dlouhodobého hlediska nám pomáhají jak snižovat náklady, tak chránit životní prostředí a investovat do nízkých cen potravin,“ dodává Pavel Huml.

Společnost Ahold Czech Republic, a. s. působí na českém trhu více než 20 let. Provozuje maloobchodní síť prodejen Albert, která je jednou z největších v České republice. Jejím základem je 227 supermarketů, 56 hypermarketů a 23 benzinových stanic. Deset tisíc zaměstnanců prodejen Albert obslouží týdně 3,5 milionu zákazníků a celkovým počtem třinácti tisíc zaměstnanců se Ahold řadí mezi deset největších zaměstnavatelů v zemi. V roce 2011 získala společnost Ahold Národní cenu kvality. Charitativní aktivity společnosti zastřešuje Nadační fond Albert, který realizuje unikátní celorepublikový vzdělávací program Zdravá Pětka pro základní i mateřské školy, který je zaměřený na zdravý životní styl, především v oblasti zdravého stravování.

Více informací:

Judita Urbánková                                                           Dagmar Krausová Director PR & Communications                                                             Manager External Communications                                                                                         

  • Supermarkety a hypermarkety Albert                              Supermarkety a hypermarkety Albert
  • AHOLD Czech Republic, a.s.                                            AHOLD Czech Republic, a.s          
  • Radlická 117, 158 00 Praha 5                                         Radlická 117, 158 00 Praha 5         
  • Tel.:+420 234 004 794                                                    Tel.:+420 234 004 458         
  • Mobil: +420 724 042 032                                                Mobil: +420 724 590 145             
  • judita.urbankova@ahold.com                                          dagmar.krausova@ahold.com          
  • www.albert.cz                                                                   www.albert.cz

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info