Souhrn událostí uplynulého dne – 13. 8. 2014

Ministr zemědělství Marian Jurečka: Státní správa by měla dávat přednost českým potravinám, a zmírnit tím dopady ruských sankcí

Ministr zemědělství Marian Jurečka vyzývá ostatní ministerstva, krajské úřady a všechny instituce státní správy, aby podpořily české zemědělce a potravináře nákupem českých potravin do svých jídelen. Měli by se zaměřit hlavně na potraviny, jejichž odbyt je ohrožený kvůli ruským sankcím.,

V nabídce květinářství je stále více tuzemských květin

Přestože většina květin na českých pultech stále pochází z cizích zemí, prodejny se častěji obracejí k tuzemským pěstírnám. Trend poptávky zákazníků po českých květinách pociťují i samotní pěstitelé a rozšiřují produkci. Některým se přitom daří květiny i vyvážet.

EK rozhodne o podpoře sankcemi postižených farmářů v září

Evropská komise rozhodne o případné podpoře pro farmáře a výrobce potravin postižené ruským zákazem dovozu v září. Shodli se na tom dnes zástupci členských zemí na schůzce s eurokomisařem pro zemědělství. Polský ministr zemědělství tento krok kritizoval a volal po rychlejším poskytnutí pomoci, napsala agentura PAP.

ČSÚ: Sklizeň obilí letos vzroste na 7 milionu tun

Letošní sklizeň základních obilovin v Česku by podle druhého letošního odhadu provedenému k 15. červenci měla meziročně vzrůst o 3,4 procenta na 7,056 milionu tun. Úroda řepky by měla vzrůst o 0,6 procenta procenta na 1,452 milionu tun. Čísla dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info