Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 8. 2014

Na polích se rodí slibná úroda a ceny nejsou zlé

Zatím to vypadá slušně. Farmáři mají pod střechou dvě třetiny obilí a téměř všechnu řepku. Výnosy by měly být podle ministerstva zemědělství o čtrnáct procent vyšší než loni. Avšak farmáři s obavami hledí na východ kvůli embargu. Navíc čeští zpracovatelé v Rusku investovali. Nyní jsou tyto peníze zmrazené.

Zeman by se přimluvil za kompenzace pro české potravinářské firmy

Prezident Miloš Zeman podporuje případné kompenzace pro české potravinářské firmy postižené sankcemi na vývoz jejich produktů. Žádný z podniků podle hlavy státu nemůže za to, že Evropská unie sankce vyhlásila a Rusko na to následně reagovalo vlastním opatřením. Podpora by měla přijít v rámci unijní zemědělské politiky, řekl prezident v rozhovoru pro Českou televizi.

Olomouc patří milovníkům květin, začala letní výstava Flora

Do Olomouce se dnes sjeli milovníci květin. Na tamním výstavišti začala letní etapa mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc. Přehlídce kromě ústřední expozice vévodí především růže v čele s novinkou - čerstvě vyšlechtěnou růží Abrakadabra z Hamburku, kterou o víkendu čeká její křest.

Ekofarmáři, výrobci a prodejci biopotravin mají možnost propagovat své akce prostřednictvím speciálního webu

Září je měsícem ekologického zemědělství a biopotravin. Veřejnost tak bude mít příležitost poznat domácí biovýrobky a principy jejich produkce. Organizátorem připravované kampaně je Ministerstvo zemědělství. Měsíc biopotravin je otevřen všem ekofarmářům, výrobcům a prodejcům biopotravin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info