Souhrn událostí uplynulého dne – 21.8.2014

Rusko vyňalo ze zákazu dovozu ze Západu některé potraviny

Ruská vláda dnes vyňala ze seznamu západních potravin ze Západu některé specifické produkty. Povolila například dovoz některých druhů rybího potěru, bramborové sadby, semen a sazenic některých druhů zeleniny a luštěnin, bezlaktózových mléčných výrobků a dalšího zboží. Vesměs jde o produkty, jejichž dovoz může podpořit rozvoj domácí potravinové výroby, uvedla agentura Reuters.

Některé sítě farmářských obchodů plánují vlastní výrobu potravin

Některé řetězce farmářských prodejen v Česku začali s výrobou vlastních potravin, nebo její zahájení plánují. Vlastní produkcí si chtějí zajistit zboží, které se jim nedostává či pouze rozšířit a zpestřit nabídku, vyplývá z vyjádření řetězců.

Pojišťovny: Bouřky způsobily zemědělcům škody za stovky milionů

Letní bouřky doprovázené krupobitím způsobily českým zemědělcům letos již tisíce škod za celkem stovky milionů korun. Přírodní živel ničil zejména plodiny těsně před sklizní, nejčastější škody byly u řepky. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími tuzemskými pojišťovnami.

SZIF do konce září vypíše tendr na propagaci značky Klasa

Státní zemědělský a intervenční fond (SZIF) pravděpodobně do konce letošního září vypíše výběrové řízení na propagaci značky kvalitních potravin Klasa pro období od roku 2015. Doba zakázky se z dosavadní jednoleté prodlouží minimálně na dva roky. V případě dvouleté varianty by šlo o kontrakt s cenou do 300 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info