Souhrn událostí uplynulého dne – 27. 8. 2014

Komentář ke stavu sklizně obilovin a řepky v ČR k 27. 8. 2014

Dle aktuálního zjištění MZe prostřednictvím agentur pro zemědělství a venkov (AZV) bylo v ČR k 27. 8. 2014 sklizeno 87 % ploch základních obilovin s průměrným výnosem 6,19 t/ha (7 018,3 tis. t) ha, který výrazně převyšuje výnos zjištěný touto dobou v roce 2013 o 0,74 t/ha.

Darovat jídlo? Potravináři ho spíš zlikvidují, vyjde to levněji

Ruské sankce mohou mít pro někoho i pozitivní následky. Například pro české bezdomovce, kteří čerpají pomoc z Potravinové banky. Instituce zprostředkovávající jídlo chudým lidem po celém Česku se podle ředitelky pražské pobočky Věry Doušové díky zakázanému vývozu do Ruska nyní rychle naplnila.

Odškodnění pro české pěstitele ovoce a zeleniny v souvislosti s ruskými omezeními

Evropská komise dne 18. 8. 2014 vyhlásila výjimečná krizová opatření na pomoc producentům ovoce a zeleniny podléhajících rychlé zkáze všech členských států Evropské unie a nastínila podmínky této kompenzace. O finanční podporu si mohou požádat pěstitelé rajčat, mrkve, bílého zelí, paprik, květáku, okurek a okurek nakládaček, hub, jablek, hrušek, bobulovin, stolních hroznů a kiwi.

Za první pololetí roku 2014 dosáhlo HV Lesů ČR výše 3,911 miliardy korun

Státní podnik Lesy České republiky hospodařil v prvním pololetí letošního roku s výsledkem 3,911 miliardy korun před zdaněním. „Je určitě potěšitelné, že se Lesům ČR v prvním půlroce ekonomicky dařilo. Do výsledku se pozitivně promítly oproti původním očekáváním přetrvávající příznivé ceny suroviny na trhu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info