Souhrn událostí uplynulých dní – 29. - 31. 8. 2014

Letos se trávily včely více?

Proti loňskému roku, kdy krajské veterinární správy řešily 37 případů otrav včel, to bylo letos již 52 případů. Většinou šlo o otravu prostředky používanými proti škůdcům řepky. Dnes prý pěstovat řepku „bez chemie“ prakticky nelze, a právě proto mají zemědělci povinnost o svých úmyslech včas informovat včelaře a včelaři zase musejí hlásit umístění stanovišť včelstev, i kočovných.

Zetor míří na Zemi živitelku s Forterrou HD

Expozice tradiční české značky Zetor nechyběla na žádném z dosud pořádaných ročníků mezinárodní výstavy Země živitelka. V rámci letošního 41. ročníku se návštěvníci mohou těšit na nový model Forterra HD (Heavy duty – pořádný tahoun) 140 a řadu dalších zajímavostí. K vidění budou jako již obvykle na výstavišti v Českých Budějovicích v pavilonu T1.

Firma CGM je v insolvenci, kladrubský hřebčín ale opravuje dál

Hlavní dodavatel oprav Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem na Pardubicku, stavební firma CMG, je od května v insolvenčním řízení. Evropský projekt za 300 milionů korun, který musí být hotový do konce letošního roku, to však podle vedení hřebčína neohrozí. Novinářům to dnes řekl ředitel hřebčína Jiří Machek.

Pančování má být trestné, souhlasí vinaři

Pohár trpělivosti tuzemských vinařů přetekl, či možná lépe řečeno, přetekl pohár plný falšovaného vína. Producenti tekuté révy v ČR se připravují na vůbec největší ofenzivu proti černému trhu s vínem u nás. Tento týden se poprvé sešla pracovní skupina složená z vinařů, potravinářské inspekce, celníků a zástupců ministerstev.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info